Ubud - In veel opzichten is de historische , artistieke en culturele hart van Bali

Ubud heeft een bekende geschiedenis terug tot de achtste eeuw, toen de Javaanse boeddhistische priester Rsi Marhandya kwam naar Bali van Java , en mediteerde aan de samenvloeiing van de twee rivieren Wos op Campuan , net ten westen van de moderne stadscentrum.
In 1900 , Ubud werd een Nederlandse protectoraat op eigen verzoek , en de kolonialisten bemoeid weinig, waardoor de traditionele kunst en cultuur van het gebied relatief ongewijzigd . Het moderne tijdperk van Ubud misschien begon in de jaren 1930 , toen buitenlandse kunstenaars werden aangemoedigd door de koninklijke familie tot het nemen van aanwezigheid in de stad . Vanuit hun Ubud basis, de wil van Walter Spies en Rudolf Bonnet waren instrumentaal in het bevorderen van een goed begrip van de Balinese kunst en cultuur wereldwijd . Vanaf de jaren 1960 , reizigers begon te komen in alle ernst , meestal onverschrokken types als de infrastructuur nog zeer inderdaad beperkt . Sindsdien heeft Ubud rapildy ontwikkeld tot een hoog profiel , topklasse internationale bestemming , met behoud van zijn integriteit als het centrum van de Balinese kunst en cultuur .
markt

market
Central Ubud heeft drie belangrijke straten :

Jl Raya Ubud, Jl Monkey Forest en Jl Hanoman.

Op de kruising van Jl Raya en Jalan Monkey Forest zijn Ubud Market. Jl Monkey Forest , dat ten zuiden loopt door de stad naar het Monkey Forest , is een bebouwde kom , en de thuisbasis van een breed scala aan accommodaties , kunstgaleries en cafes. Jl Hanoman , die parallel loopt aan Jl Monkey Forest loopt net naar het oosten , is een beetje stiller en zorgt voor aangenamer wandelen. Om de onmiddellijke westen en noordwesten zijn de dorpen van Campuanand Kedewatan , met uitzicht over de valleien gebeeldhouwd door de Ayung en Wos rivieren. Direct naar het zuiden , langs de Monkey Forest en nog steeds binnen een twintig minuten lopen van de centrale markt , is Padang Tegal die dan loopt in de zuidelijke dorpen van Nyuh Kuning en Pengosekan , ongeveer drie kilometer van het centrum van Ubud. Direct naar het oosten ligt het dorp Peliatan , en dan Teges en Bedulu , de thuisbasis van de negende eeuw Goa Gajah ( Elephant Cave ) . Door zijn hoogte van 600 meter boven de zeespiegel , Ubud geniet koelere temperaturen dan de kust .

Musea en Galerijen
  • Agung Rai Museum of Art ( ARMA ) , Jl Pengosekan , Showcases werken van bekende Balinese kunstenaars , maar ook internationale kunstenaars die Bali hun zelfgemaakte zoals Walter Spies , Adrian Jean Le Mayeur , Rudolph Bonnet en Arie Smit . Het enige schilderij in Bali door de bekende Javaanse kunstenaar Radan Saleh wordt hier tentoongesteld . Ze lopen ook workshops voor dertien verschillende aspecten van de Balinese kunst en cultuur .
  • Blanco Renaissance Museum , Jl Raya Campuhan , Voordat hij overleed in 1999 , de Spaanse kunstenaar Antonio Blanco was een absolute inrichting op de Ubud kunstscene . Zijn voormalige huis is nu een museum presentatie van zijn soms bizarre , maar altijd interessant werk . Denk Salvador Dali getransplanteerd naar Azië . In de tuin kunt u foto's van de exotische vogels vliegen rond.
  • Museum Puri Lukisan ( Museum voor Schone Kunsten ) , Jl Raya Ubud . Toen het in 1954 geopend , dit was de eerste prive-museum in Bali . Drie gebouwen showcase traditionele en moderne Balinese kunst . Exposities door de bekende kunstenaars die ik Gusti Nyoman Lempad en Rudolph Bonnet , onder andere.
  • Museum Rudana , Jl Cok Rai Pudak 44 . Een breed scala aan Balinese schilderijen wordt hier tentoongesteld , zowel traditionele als moderne . Gerund door de eigenaar , kunstenaar Nyoman Rudana , die is vaak aanwezig .
  • Neka Art Museum , Jl Raya Sanggingan , Kedewatan , Dit museum herbergt misschien wel de belangrijkste kunstcollectie in het geheel van Bali . Zes paviljoens huis van de verschillende collecties die gewijd kamers voor kunstenaars Arie Smit omvatten en ik Gusti Nyoman Lempad .
  • Seniwati Gallery of Art door Women , Jl Sriwedari . Deze galerij is voorzien van kunst alleen door vrouwen ; " Seni " is Indonesisch voor kunst en " Wati " betekent vrouwen .


Het gebied rond Ubud wordt gekenmerkt door zacht glooiende rijstvelden , en deze creëren een indruk van groenheid die heel verrassend mooi kan zijn .

padisubud watertemple rice terraces